PROPOSTA CONTRA L’ERUGA DEL SURO

PROPOSTA CONTRA L’ERUGA DEL SURO

Hem consultat una empresa experta en tractaments fitosanitaris que ha vingut a estudiar el nostre cas. Un cop aquí, veient les característiques del nostre entorn, i per la proximitat al Parc Natural, descarten qualsevol tractament per fumigació.

Proposen actuat en dues fases:

La primera, contra l’eruga, de manera molt local i controlada tractant cada arbre individualment. S’injecta al tronc un producte que només afecta els insectes que s’elimenten de les fulles. El preu varia segons la mida i el nombre d`arbres que es vulguin tractar (un injectable per cada 30 cm de perímetre del tronc) Us donarem instruccions precises d’aplicació.

Cada unitat injectable 5,65€ +iva.

La  segona, contra la papallona, per reduir la plaga de cara al proper any. Es penja una bossa de feromones a cada parcel·la per atraure i atrapar els mascles limitant la reproducció.

Una bossa trampa, 6,30€ +iva. Un p’reparat per lymantrya 3,80€+iva.

No cal fer les duesa fases. Que cadascú estudíi l’opció que més li convingui. Evidentment, quants més arbres tractem i més trampes posem, més efectiva serà la lluita contra la plaga

Per aclariments i comandes podeu passar per la Caseta els diumenges d’11h a 13h o enviar whatsapp al 615577614.

7comentaris

comments user
Jose Àlvarez

Hola,
Entenc que és un injecta le per cada surera, aquest injecta le es posa una vegada?
Val per tota la temporada?

    comments user
    admin

    Es posa una sola vegada per temporada. Protegeix només aquell arbre. Cal un injectable per cada 30 cm de perímetre del tronc.

comments user
Marina

Bon dia, hem sembla molt be la iniciativa de l’AAVV per a les actuacions a nivell particular. Moltes gràcies!
Però que passa amb les plagues de la resta d’arbres que no estan dins una parcel.la privada? A la web de l’Ajuntament de Vallgorguina no hi diu res al respecte.
Entenc que injectables per a tots els arbres es un cost molt elevat, però es podrien col·locar les bosses com a mínim a les zones verdes on hi ha alzines sureres, tal i com fa anys es feia per l’eruga processionària del pi. Hi ha alguna proposta per part de l’Ajuntament referent a aquest tema?
Moltes gràcies!

comments user
Jose Àlvarez

Hola,
Aquest injectable de quina manera es posa?

    comments user
    Marian Cardona

    Cal fer un forat al tronc de l’arbre amb una broca del 6. S’introdueix la cànula i s’hi aplica la bossa amb el producte, l’arbre l’absorbeix en uns 10-15 minuts. Es retiren bossa i cànula, es separen i es guarden. L’envàs és reaprofitable, així l’any que ve només pagarem el producte. Donarem instruccions precises en entregar les comandes.

comments user
Marina

Hola, què passa amb les sureres que no estan en una parcel.la privada? L’Ajuntament de Vallgorguina realitzarà alguna actuació?
Gràcies!

    comments user
    Marian Cardona

    Hola,
    El tractament individual d’arbres està pensat per elements ornamentals, fruiters o molt propers a les vivendes. A nivell generalitzat és inviable.
    Encara no tenim resposta en ferm de participació de l’Ajuntament, el que sí hem aconseguit és permís per penjar algunes trampes per papallones a les zones verdes més properes a les cases. De moment se’n farà càrrec l’AA.VV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *