Coses del barri

En aquesta secció explicarem coses del nostre barri. Curiositats, gent i històries que de ben segur resultaran d’interès.

PRIMERES CASES DE LA URBANITZACIÓ

A finals dels anys 60 quatre promotors inicien el que serà la urbanització Canadà Park. Parcel·len i edifiquen els terrenys de Can Bonamussa de la família Riera.

Les condicions de construcció han de seguir un model que donarà homogeneïtat a la zona basat en una estètica de “caseta canadenca” i a l’entrada hi construeixen una zona esportiva amb piscina.

L’explotació d’aquesta activitat la lloguen a famílies de la urbanització i de Vilalba que l’agafen successivament.


COM S’EXPLICA AQUESTA SITUACIÓ?

Quan als anys 80 baixa el ritme de venda de parcel·les i el negoci ja no és tant interessant, els promotors es venen la zona esportiva i abandonen l’activitat a la urbanització, que ha quedat a mig fer i  sense els serveis bàsics. En aquell temps la normativa era la que era.

L’Ajuntament de Vallgorguina es veu obligat a regularitzar la urbanització i es fa càrrec de gestionar-ne el funcionament com a barri residencial. Al mateix temps la família propietària actual de la zona esportiva, després d’uns anys d’experimentar l’estacionalitat i la baixa rendibilitat del negoci, el venen a un grup de veïns que s’associen i, engrescats,  creen un club social i esportiu. Cap als 90 venen anys d’un gran èxit en l’oci nocturn durant l’estiu i els caps de setmana però, tot i així, no és suficient per compensar totes les despeses de manteniment ni la responsabilitat de la gestió. Es van succeint llogaters i juntes de veïns fins que ja no hi ha interessats en continuar el projecte.

L’Ajuntament rebutja l’opció de compra i l’espai s’acaba venent a un dels antics promotors, RAMA,  que ha tornat a fer negocis per la zona. Després d’un parell d’anys el banc embarga parcel·les, cases i zona esportiva.

Des de 2005 l’abandonament de la zona esportiva l’ha anat deteriorant.