ELS VEÏNS, INDIGNATS

ELS VEÏNS, INDIGNATS

Carta a l’Ajuntament.

Al Consistori:

Els veïns de Canadà Parc, amb el recolçament de l’Associació de Veïns del barri, ens dirigim a vosaltres amb la finalitat de resoldre els molts problemes que actualment  pateix la nostra urbanització, que es veu clarament abandonada per part de l’Ajuntament que la governa.

Com ja sabeu, Canadà Parc és la urbanització amb major nombre d’habitants després del nucli central de Vallgorguina. Som uns 823 veïns que representen gairebé el 30% del total del municipi i, com tots els altres, també paguem impostos.

Tot i així, des de fa uns quants anys, és notable l’empitjorament del barri. Es veu una inmensa deixadesa en neteja i manteniment, fins el punt que en molts casos afecta a les nostres vivendes directa i indirectament.

Sabem que la nostra Associació de Veïns ha fet moltes peticions que s’han ignorat, per això hem decidit mobilitzar-nos per millorar la qualitat de vida a la urbanització, prenent tantes mesures com calgui per aconseguir resoldre tots els problemes que ens afecten.

Dit això, passem a detallar punt per punt quins són aquest problemes que l’Ajuntament ha de resoldre amb urgència:

 1. Escombraries.

· Els espais per la brossa que hi ha a la urbanització  mostren un estat tercermundista perquè, en mancar retirada de rebuig,plàstics i vidre, els contenidors s’omplen de pressa i s’acaben deixant bosses fora. Quan es fa la recollida, l’empresa encarregada no neteja el que queda a terra deixant un escampall que afavoreix l’aparició de rates i altres plagues problemàtiques pels veïns.

· Els voluminosos no es recullen amb la freqüencia indicada per l’Ajuntament. Les andròmines arriben a estar setmanes al costat dels contenidors sense que ningú les retiri, i parlem de setmanes després que passi la data establerta per vosaltres, tot i que en molts casos gairebé ocupen les portes de veïns.

· No hi ha prou punts de recollida sel.lectiva, això fa que els que hi ha s’omplin de pressa i s’acabin deixant bosses fora dels contenidors. A més, queden lluny de moltes vivendes i s’ha tornat imprescindible l’us d’un vehicle per poder reciclar.

Fins ara la resposta de l’Ajuntament és que hi ha molts incívics i ens sembla una resposta INTOLERABLE, perquè no n’hi deu haver només a aquí i en altres municipis de les rodalies no hi trobem punts de brossa en un estat tan deplorable com els nostres perquè els seus ajuntaments sí han trobat solucions a aquests problemes. Com a mostra dels fets adjuntem fotos de diversos veïns on es pot veure clarament la problemática que hem exposat.

Els veïns fan diferents propostes a l’Ajuntament: posar contenidors soterrats en els punts més conflictius, augmentar el nombre de punts de recollida sel.lectiva o implantar ja la recollida porta a porta que funciona a altres municipis. Entenem que la taxa d’escombraries va augmentar notablement el darrer any perquè no es reciclava prou, però no s’han posat mitjans per a que la situación millori.

 • Voreres i carrers.

L’estat de les voreres i carrers del barri és deplorable, tant per manca de neteja com de manteniment. Sense oblidar que en molts llocs ni tan sols hi ha voreres i la vegetació fa el lloc intransitable, quan ocasionalment aquesta vegetació es talla enlloc de retirar-la queda allà, assecant-se i augmentant el risc d’incendi. A les voreres fetes no hi ha prou manteniment: creixen herbes a les juntes, están aixecades. I en alguns casos que les han volgut arreglar han deixat la feina a mig fer.

L’estat dels carrers també és deficient, hi ha esquerdes greus que poden afectar els vehicles i fins i tot provocar algún accident.

Ens consta que es va dir a l’Associació que hi havia previst fer voreres de formigó però, com passa sovint, encara no hem vist que se n’hagi fet ni una.

 • Cablejat fluix i penjant.

A diferents punts del barri hi ha pals amb el cablejat penjant o despenjat del tot. Aquests cables poden entrebancar peatons i amb la de mesos que fa que hi són ningú ha vingut a retirar-los ni sembla que tinguin intenció de fer-ho.

D’altra banda algún camió podría arrencar els cables poc tibants que no respecten l’alçada mínima (4,6m ó 5,5m sobre el carrer)

Es fa obvia la manca de manteniment que pateix el barri quan ni en coses tan senzilles com aquesta es respecten els mínims de seguretat.

 • Neteja de terrenys i riera.

El barri és ple de parcel.les buides que ningú neteja i passa el mateix a la riera i altres zones verdes on la vegetació creix totalment descontrolada.

El cas és greu perquè la malesa envaeix parcel.les habitades, trencant tancaments i afavorint l’aparició de plagues (rates, serps,…) A més agreuja el problema dels senglars, tema que tractarem més endavant.

També és delicat perque aquesta vegetació arriba a zones de cablejat i el pot despenjar o fins i tot trencar-lo.

En diverses ocasions s’ha avisat l’Ajuntament amb instàncies, però no n’han fet cas i així el problema va a més i cada cop es fa més car el procés de neteja.

Creiem fermament que aquest problema i molts altres, es poden resoldre afegint al barri una brigada permanent de neteja i manteniments diversos.

Per normativa municipal, els veïns tenim la obligació de mantenir netes les nostres parcel.les i ens suposa un esforç econòmic haver de contractar professionals que ho facin. Entenem que l’Ajuntament també té la obligació de mantenir l’espai que li pertoca.

Sabem que a altres municipis, si un propietari no neteja ho acaba fent l’Ajuntament i després els cobra les despeses afegint la factura a l’IBI. Segons una circular que veu passar, vosaltres multeu a qui no fa el manteniment, però els veïns no tenim cap evidencia que aquests diners recaptats s’inverteixin en aquestes tasques.

 • Correos.

Ja fa temps que s’ha fet saber que el correu a la urbanització no funciona. Fins ara la resposta és que hi ha personal de baixa i això ha afectat el repartiment. Ens sembla una resposta deficient per un servei tan esencial com aquest.

Sovint les cartes no arriben o es deixen en bústies errònies. A la majoria de veïns els han arribat rebuts amb recàrrec perque no reben les notificacions inicials.

És un tema que cal tractar amb urgència, no hauriem de patir la mala gestió d’aquesta empresa de servei i l’Ajuntament hauria de posar mitjans per que no continui passant.

 • Talls d’aigua.

Al barri hi ha talls d’aigua amb molta freqüència, amb tot el que això comporta després en la neteja de canonades.

Cal mantenir la máxima regularitat en el funcionament de la xarxa i perjudicar el mínim possible els veïns.

Es podría parlar amb AGBAR perque intentin agrupar tasques de manteniment i així reduïr al mínim les manques de subministrament.

 • Seguretat i camins d’emergència.

Els darrers anys hi ha hagut molts robatoris a diferents punts de la urbanització, cosa que ha provocat un gran malestar al veinat. Entenem que el cost de posar seguretat a tot el barri deu ser molt elevat, potser insostenible, però cal trovar mesures eficients perque fins ara no creiem que s’hagin incrementat prou els nivells de vigilancia al barri.

Hi ha mesures passives que poden dificultar les fugides dels lladres pels camins que no són sortides d’emergència, per exemple barreres que també perimetressin La Baronia i altres llocs.

A més caldria senyalitzar bé les sortides d’emergència com algún cop ha demanat l’Associació de Veïns.

 • Control de velocitat, bandes reductores i carrers de doble sentit.

Hi ha zones de la urbanització on es poden assolir velocitats que preocupen els veïns que han manifestat tenir por que les seves famílies puguin patir un accident o ser atropellades mentre són al carrer.

Pensem que es podría estudiar quines són aquestes zones per posar-hi alguna mesura reductora de velocitat i així augmentar la seguretat viària.

A més de tot això, demanem que es faci un estudi urgent dels carrers del barri, tenint en compte que hi ha punts de molt poca visibilitat on no caben els cotxes aparcats més dos circulant en sentits oposats i això pot acabar provocant xocs frontals.

 • Control d’activitats al barri.

En nombroses ocasions els veïns es queixen d’activitats (festes) que s’allarguen sorollosament fins a la matinada. Veient que continua passant, entenem que l’Ajuntament no pren cap mesura davant d’aquests fets.

La majoria de veïns treballem i necessitem poder descansar encara que sigui estiu.

S’entén que esporàdicament algú celebri una ocasió especial, però cal diferenciar  què és raonable i què no.

 1.  Control de plaga de senglars.

S’ha provat de combatre aquesta plaga caçant-los però ja es veu que no ha estat eficaç perque seguim patint el problema i l’Ajuntament no ha proposat cap altra solució.

Hem buscat informació per diverses vies i hem trobat que es poden mantener allunyats de les cases amb aparells electrònics que emeten freqüències o se’n pot reduïr el nombre fent campanyes d’esterilització de les femelles.

Com ja hem dit abans, aquest és un problema relacionat amb la deixadesa de la vegetació en terrenys sense edificar, allà s’hi refugien i es van obrint pas envaïnt parcel.les habitades i provocant que els veïns tinguin por de patir un atac si surten quan és fosc.

Com ja hem anat dient, cal trobar solucions el més aviat possible, i volem que l’Ajuntament repongui a les obligacions que té amb nosaltres igual que nosaltres complim amb les que ens pertoquen. També us fem saber que estem disposats a adoptar tantes mesures legals com calgui per vetllar per les nostres llars i així ho recollim en forma de signatures per que en quedi constància.

Esperem la vostra resposta.

Atentament,

Els veïns de Canadà Parc sotasignants.

4comentaris

comments user
Pedro Rodriguez Santa Eulalia

Creo que mucha gente habla por hablar y escribe por escribir, si que tenemos un barrio com algunas deficiencias, pero yo no bajare a firmar la carta, han hecho más cosas ellos que no cuando esta Sanchez Mena o Enric Gallego en el Ayuntamiento, tampoco entiendo las quejas por que han montado una instalacion cerca de la caseta, yo creo que esta bien para la urba.

comments user
Nuria Abadias

En sembla denigrant la proposta de caça dels porc senglars, molt mes eficient l’esterilització, i també que es porti mes cura, sobre s colonias dels gats ferals, que tenen lloc per a menjar i no es respecten els llocs, treien el aigüa i plats de pinso fora del seu lloc, o deixar sobres de menjar en paper de plata o fruita

  comments user
  Maribel

  Totalment d’acord alguns veïns ja hem comentat aquest tema , també m’oposo fermament a que es cacin , ells estan a casa seva i hi ha moltes maneres de conviure amb la natura sense fer-li més mal.

comments user
Pedro Rodriguez Santa Eulalia

Com més senglars morts millor, ja cansa tant animalista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *