CONSELLS PREVENCIÓ d’INCENDIS

CONSELLS PREVENCIÓ d’INCENDIS

Els membres de l’ADF expliquen que, a part de l’aparició d’un gran incendi, el 99% de focs s’apaguen per l’experta intervenció dels bombers. Això sí: cal seguir unes pràctiques que facilitin la feina, i tenir uns coneixements bàsics.

La brolla i els arbres de petit diàmetre són més bons combustibles que els arbres gruixuts. Tindrem la teulada neta de fullaraca i pinassa, i les branques dels arbres de la parcel·la no estaran en contacte amb la casa. Davant de l’aparició d’un incendi cal preveure que aquest es pot presentar també en altres direccions. Tindrem el jardí i les tanques ben remullades amb els aspersors i mànegues. Retirarem mobles de jardí, cadires i coixins,  elements de plàstic i roba estesa. . Tancarem les finestres i els porticons. Trucarem al 112 indicant la nostra ubicació i la gent que hi ha a casa. Esperarem dins les indicacions dels bombers que són els que coordinen les feines.

Els professionals creuen que els incendis habituals són poc perillosos i fàcils d’apagar. En el cas d’un incendi més gran, els estudis diuen que és provable que ens arribi de Llinars i del Corredor. O sigui, sud sud-oest.

Les explicacions d’en Martí i l’Oleguer han estat molt ben documentades i molt útils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *